Curaçao unlimited 🇨🇼

17 november 2024 - Spaanse Water, Curaçao

TRANSLATION BUTTON BELOW ⬇️

Hier liggen we Spaanse Water zoom in!

Ja hoor we leven nog steeds en zijn inmiddels al weer vele maanden verder in de tijd na ons laatste bericht. En……nog op het Spaanse Water van Curacao.

WillemstadWillemstadWillemstadWillemstadWestpunt CuracaoWestpunt curacao

We genieten hier van het eiland, de mensen, het vrijere leven op de boot en natuurlijk het sociale zeilersnest waarin we hier nu verblijven.

Onze nieuwe watermaker! onze nieuwe watermaker!!

En dat in een klimaat waar je U tegen zegt. 🥵 Bloedheet, de eerste maanden droog en nu sinds november een vleugje regenseizoen. De omgeving kleurt weer groen, zo af en toe schuilen voor de regen en heel zelden een heftige onweersbui waarbij de hemel doorsneden wordt door gruwelijke bliksemschichten.⚡️⚡️

Buien boven Curacao

Dat heeft één nacht een avontuurtje opgeleverd omdat er wat schepen van het anker af gingen en er één ‘afmeerde’ op de boot van onze buurman. En zoals het hier functioneert, is er dan meteen een ‘hulpbrigade’ van andere zeilers 🛟 paraat om de schade zoveel mogelijk te beperken! HET grote voorbeeld voor een samenleving waar er nog voor elkaar gezorgd wordt…..   Supermooi! 😍
Het Caraïbische hurricane seizoen is aan Curaçao voorbij gegaan. Het enige wat wij hebben gemerkt is dat een voorbij trekkende hurricane hier de wind wegzuigt en wij dus geen wind overhouden….niet echt plezierig met die bloedhitte hier…..maar dat is het dan ook. Het is hier trouwens wel warmer dan normaal hetgeen we van locale inwoners en residenten vernamen. Voor velen van ons newbees heeft dat geleid tot huidproblemen. Met veel jeuk en speldenprikken protesteert dit orgaan tegen de hitte overbelasting. Het enige dat je ertegen kan doen is veel….heeeeel veel water drinken en je huid met vet insmeren om toch wat vocht erin te houden. Een lastig bijkomend iets in zo’n tropisch klimaat! Verder moet je ook continu alert zijn op ongedierte want dat gedijt overvloedig in deze temperaturen met hoge vochtigheid. 🪰🐛🕷️🦟🐜🦗
Ondertussen volgen wij regelmatig het wereldnieuws en zijn dan o zo blij dat we nu in deze omstandigheden leven…..maar wel ten diepste geraakt door al het veroorzaakte leed op zoooo veel plekken.😱😰 Wat een klerezooi!  Je merkt ook hier dat het iedereen raakt en opvallend is dat we steeds meer mensen tegenkomen die proberen uit te zoeken wat er nou echt op de wereld gaande is. Allerlei artikelen, documentaires en onderzoeken zien het licht. Wij worden er tot op heden nog niet echt wijzer van, maar signaleren wel de forse toename van onzekerheid bij velen. We zullen het allemaal wel zien wat er de komende jaren gaat gebeuren…..
Vooral leuke dingen blijven doen als je die mogelijkheid hebt, zullen we dan maar zeggen! En vooral waarderen dát je die mogelijkheid hebt! Dat kunnen steeds minder mensen zeggen toch?!
Daarom….gisteren genoten van de aankomst van Sinterklaas in Willemstad.

Sinterklaasintocht WillemstadSinterklaasintocht WillemstadSinterklaasintocht WillemstadSinterklaasintocht WillemstadSinterklaasintocht WillemstadSinterklaas intocht willemstad

(Zie ook: Video Dansende Pieten)

Superleuk! Drukbezocht, aankomst in St. Annabaai op luid toeterende zeesleepboot met hordes Pieten in kleine en grotere boten er omheen. Daarna de Sint  op zijn schimmel naar een groot podium in de wijk Otrabanda. Alle prachtig uitgedoste Pieten met hun in allerlei kleuren beschilderde gezichten er dansend achteraan. Eén prachtig kinderfeest , dat we samen met onze familie, die hier aan het Spaanse water is komen wonen, hebben meegemaakt. Zooo fijn ook dat we mijn nichtje met haar gezin hier nu zoveel maanden kunnen ontmoeten!  Veel gezellige tijden samen…. een buitenkansje❤️.

Familie

Deze week moeten we naar de douane en immigratie om hopelijk verlenging van ons verblijf hier te krijgen. We willen hier nog tot januari blijven om Kerst met familie te vieren, maar ons wettelijk toegestane verblijf van zes maanden is begin december voorbij. Hopelijk gaat dat soepel lukken! Nou, dit is het weer even….wij wensen jullie allemaal alvast gezellige feestdagen met veel dankbaarheid en besef hoe gelukkig we onszelf (vooralsnog) mogen prijzen….🥰 😘 🎄💥

1. Anjès:
    17 november 2024
    Prachtig inkijkje in jullie vrije leven.
    Heel veel herkenbare herinneringen uit onze zeiltijd. 🍀😘
  2. Marieke Havers:
    17 november 2024
    Zeker fijn dat jullie nu hier zijn 💙
  3. Jacques Hetebrij:
    17 november 2024
    Ja heerlijk eiland hè met altijd hulp in de buurt van andere zeilers. En dan ook nog familie om de hoek en opkomst. Ga duimen voor jullie verlenging bij de douane en gezellige kerstdagen vast!
  4. Sabine:
    17 november 2024
    Top om weer een update te ontvangen over jullie reis! Altijd gezellig om te lezen en een beetje van de sfeer te proeven waar jullie zijn. Fijne dagen met elkaar, liefs van ons XX
  5. Rein Snoek:
    18 november 2024
    Hoi Ellen en Steven, jullie ook fijne feestdagen gewenst vanuit een koud, regenachtig en winderig Nederland! Groet Rein, Theun en Erik van VCU Safetycentre uit Urk
  6. Herman Dekkers:
    18 november 2024
    Leuk die Pieten-foto's en het verhaal natuurlijk. Goede feestdagen daar gewenst en geniet ervan!
  7. Hillie:
    4 december 2024
    Ik heb de Sensation mee gebouwd in '93-'94 en ging eens googlen... gevonden! Prachtige reis, enjoy!
  8. Steven &Ellen:
    4 december 2024
    Wat leuk!! Wat waren jou werkzaamheden? En ook mooi dat je na al die jaren toch weer naar de Sensation ging zoeken. Ze is inmiddels weer als nieuw!
  9. Hillie:
    4 december 2024
    Vanaf een lege hal t/m omdraaien en spanten/stringers/dek. Toen het aan de afbouw toe was ging ik weer zelf zeilen (bruine vloot) Zal ik eens kijken of ik nog foto's kan vinden?
  10. Steven &Ellen:
    4 december 2024
    Ja zouden we erg leuk vinden! Ken jij Marco nog? Hebben we ook foto's van! Altijd welkom bij ons hoor mochten we bij je in de buurt zijn!!
  11. Eline:
    7 december 2024